Leánybúcsú, avagy egy igazi csajos este a nagy nap előtt…

   Sokan azt hiszik, ez a hagyomány Amerikából származik. Tévedés. Magyarországon, sőt egész Európában hosszú múltra tekint vissza a szokás. Valószínűleg a legénybúcsú hagyománya régebbről származik, és a nők ezt megirigyelve elkezdtek leánybúcsút tartani. Igazuk is volt. Miért csak a férfiaké lehetne ez a kiváltság?  Hisz nem csak a férfiak számára kezdődnek a munkás hétköznapok, amikor már kevesebb idő jut a szórakozásra, mint a házasság előtti időkben.

  anim_no.jpg

   A leánybúcsú mindenképpen arról szól, hogy a leendő ara elbúcsúztatja lányságát egy fergeteges, pikáns és szexi bulival, mely remélhetőleg rengeteg új élménnyel gazdagítja a menyasszony és barátnői életét. A hozzá kapcsolódó babona szerint minél nagyobbra és zajosabbra sikerül a buli, annál boldogabb lesz majd az ifjú pár. Habár azt mondják a leánybúcsúk sokkal visszafogottabbak, mint a legénybúcsúk, én ezt mégis cáfolnám. Igaz, mi nők nem vedelünk annyi sört, nem nézünk focit, és nem siratjuk annyira a szabad éveket, de a híresztelésekkel ellentétben nem párnacsatázunk rózsaszín fehérneműben, és nem iszunk langyos tejet elalvás előtt ezen az estén. Házas nő lévén, személyes tapasztalatból mondom, hogy ez nem így történik. Igaz, az én szabadságom búcsúztatásán nem voltak megoldandó feladatok, égetés vagy egyenpóló. Mi csak jól éreztük magunkat, beszélgettünk, nevettünk, és véletlenül sem langyos tejet iszogattunk. Mindenki úgy ünnepli ezt az eseményt, ahogy csak szeretné. Itt most főleg azoknak szeretnék ötleteket adni, akiket az egyszerű buli nem elégít ki, valami többet, jobbat, izgalmasabbat szeretnének életük utolsó elkötelezettségmentes hétvégéjén.

Rendelhetünk Chippendale-fiút, aki jó pénzért elszórakoztatja a menyasszonyt és barátnőit. Szervezhetünk játékos feladatokat is, melyeket a leendő arának kell megoldani. Ha táncosfiút is hívunk, akkor ezeknek a feladatoknak a szerényebb részét – mint hangulatfokozót – a műsor előtt kell bevetni.

 

leánybúcsú.jpg

Néhány ötlet:

 

 • Pikáns kérdések az ara felé – és amelyekre nem akar válaszolni, ott innia kell egy felest.
 • A leendő férjjel kitöltetni egy kérdőívet és ugyanezeket a kérdéseket feltenni a menyasszonynak, mennyire ismeri férjét. Ahol ront, ott iszik.
 • Pólóban végigmenni a városon, amin ez áll: „Elkeltem, többé nem leszek szingli”  vagy  „Ma még szabad vagyok!” vagy „Férjhez megyek, de még van egy hetem!”
 • Pólóra aláírásokat és telefonszámokat gyűjteni – kizárólag fiúktól!
 • Banyajelmezben feszíteni egész éjszaka (igazi seprű, fekete kendő).
 • Szerelmeslevél írása oda nem illő szavak felhasználásával (pl.: mészárszék, szalmakalap, szűzérme, slusszkulcs stb.)
 • Fiúkat toborozni csoportképre (10 fölötti létszám legyen).
 • Sötétben kell felöltöznie, kisminkelnie magát majd az utcára menni.
 • Szexi jelmezben lemosatni vele egy elegáns kirakatot.
 • Fel kell hívnia a telefonkönyvből egy olyan nevű férfit, mint a vőlegénye, közölnie kell vele férjhezmeneteli szándékát. Ezután tanácsot kell kérnie tőle, hogy miben rejlik a jó házasság titka.
 • Össze kell raknia egy puzzle-t, amely a vőlegényét ábrázolja. Lehetőleg vicces kép legyen! (Előkészületet igényel.)
 • Osztogasson szórólapot vicces felirattal. Pl. „Segítség, jövő héten férjhez megyek!”
 • Süssön kreatív süteményeket (muffin, szívecske), és ezeket adja el az utcán.
 • Kösse meg egy idegen férfi nyakkendőjét az utcán.
 • Olvasson fel egy a barátnők által előre megírt szöveget a DJ-pultban, mely arról szól, milyen jó feleség
 • Ehhez kell egy ajakrúzs: ismeretlen embereket kell megkérnie, hogy csókolják meg a karján, vagy egyéb más helyeken (látható nyommal).
 • Egy üveg pezsgő elárverezése: az kapja meg az üveg pezsgőt, aki a leányt a leghosszabb ideig csókolja. (Teljes titoktartás a vőlegény előtt!!)
 • A leánynak mosási útmutatókat (márkajelzéseket, címkéket) kell kivágnia férfiak alsónadrágjából. Minden ilyen kivágott darabért kap egy előre megbeszélt jutalmat a baráti kör tagjaitól.
 • A leánynak különböző termékeket (pl. tampon, kondom stb.) kell idegeneknek eladnia.
 • A barátnők hoznak egy csomó öregasszonyos dolgot a menyasszonynak (otthonka, poroló, sodrófa, tundrabugyi, mamusz), melyeket hordania kell az este folyamán.

   Ha úgy érezzük, nem feladatokkal szeretnénk megszínesíteni az estét, vannak egyéb lehetőségek is. Eltölthetünk egy napot a vidámparkban, rendezhetünk grillpartit, bérelhetünk limuzint, vagy elmehetünk egy karaoke bárba is, amely önmagában is szórakoztató kikapcsolódás.

leánybúcsú_g.jpg  

  Oklevélszövegek leánybúcsúra

 

„Alulírott Leánybúcsúztató és Asszonyi Alkalmassági Bizottság és Ítélőszék ezennel igazoljuk, hogy az előttünk megjelent Menyasszony Júlia kiállta az összes próbát, és készen áll a házasságra, az asszonyi életre, valamint az ezzel járó minden kihívásra. Ezen okirat birtokában jogosulttá vált arra, hogy Vőlegény Rómeóval …. év …. hónap … nap házasságra lépjen. Továbbá ezennel befogadjuk a született feleségekből és vén szatyrokból álló „Ötye” (Öreg Tyúkok Egyesülete) elnevezésű, titkos szervezet tagjai közé. Ezúton kívánunk az eljövendő házasélethez sok sikert és boldogságot!”

„Menyasszony Júlia részére, a leánybúcsúján való sikeres részvételéért.

Köszönjük, hogy velünk töltötted hajadonságod utolsó édes pillanatait! Szerettük volna ezt a napot különlegessé tenni számodra, mert ezután úgyis csak a főzés és a pelenkamosás vár Rád. Reméljük sikerült! Mivel túlélted ezt a bulit, kiálltad a próbákat, most már igazán rászolgáltál:

Gratulálunk, férjhez mehetsz!”

 

„Ez az oklevél igazolja, hogy Menyasszony Júlia a mai naptól kezdődően alkalmas a házaséletre. Felelősségünk teljes tudatában kijelentjük, állíthatjuk, hogy leányéveit lezáró kötelezettségeinek teljes mértékben eleget tett.”

 

„Menyasszony Júlia részére.

Alulírott barátnők igazoljuk, hogy Menyasszony Júlia a mai napon menyasszonyhoz méltóan viselkedett. A leánybúcsú felügyelő bizottsága által kiszabott feladatokat sikeresen teljesítette. A bizottság alkalmasnak minősíti a feleség szerepére.

Házasságkötéséhez ezennel hozzájárulunk.”

 

„Érthetetlen! Tudod, milyen szép velünk az élet, és Te mégis másra vágysz. Belevágsz az ismeretlenbe! Bátor vagy ám, pedig élhetnél…J

De tényleg, annyira bátor vagy, hiszen:

 • Kiállsz a sok ember elé, pedig tudod, hogy a hátad mögött a frizurádról beszélnek…
 • Hófehér ruhát veszel, pedig tudod, hogy a fehér kövérít…
 • Mosolyogsz és megköszönöd az ajándékokat, pedig tudod, hogy a fele étkészlet, a másik fele pedig kenyérpirító…
 • Hazudsz a papnak („míg a halál el nem választ”), pedig tudod, hogy már az első meccsnél kispadra leszel ültetve…

 

Olyan bátor vagy! És ezt mi tiszteljük benned! :)

Szerettük volna ezt a napot különlegessé tenni számodra, mert ezután úgyis csak a főzés, a meccsnézés és a pelenkamosás vár Rád. Reméljük sikerült! Mivel túlélted ezt a bulit, kiálltad a próbákat, most már igazán rászolgáltál:

Gratulálunk, férjhez mehetsz!”

 

 

Jóasszony fogadalom

  angyal.jpg

 „Menyasszony Júlia ezennel az itt felsorakozott tanúk előtt megígérem, hogy mostantól jó háziasszony leszek! A fodrásznál, barátnőnél, boltban, utcán, tereken nem sokat időzöm, mindennap hazasietek, és vacsorát főzök. Kedvenc ételét még a legfárasztóbb napomon, akár éjjel is, de elkészítem, szépen tálalom. Férjemet meccsnézés közben nem zavarom, dolgomat ilyenkor csendben végzem, mindig ügyelve arra, hogy söröskorsója üres ne legyen. Sose hivatkozom fejfájásra, fáradtságra mikor a férjem szeretgetésre vágyik. Anyósomat napjában legalább egyszer dicsőítem, miszerint ő készíti a legfinomabb ételt, ő vasalja a legszebb inget, neki a legtisztább a lakása stb. Férjem barátait mindig családtagként fogadom. Az ő étkezésükről és sörükről is gondoskodom. Férjemet legalább heti három alkalommal elengedem a barátaival mulatni. Ez idő alatt én nem csacsogok barátnőimmel, tiszta lakással, vasalt inggel, meleg étellel várom haza. Itt és most megígérem, jó háziasszony leszek, Uramat megbecsülöm, a pasikat elkerülöm. Szeretgetem, cirógatom, hülyeséggel nem nyaggatom.

 

De ha egyszer is csajozni mer, a baját sodrófával látom el!”


Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: