Szállj, szállj, fehér galamb!

   I. Baldvin belga király és spanyol származású felesége, Fabiola királyné 1960-ban megtartott esküvőjéről szóló híradásban így olvashatunk a galambröptetésről: „ágyú dörrent, a harangok zúgtak, és ezer galamb spirálja röppent az ég felé.” Szerencsére a galambröptetés ma már nem csupán királyi kiváltság. Ha nem is ezer, de néhány tíz, vagy legalább két galambot mi is útjára indíthatunk életünk nagy napján.

   A szelíd galambok évszázadok óta a béke, a szeretet és a remény szimbólumai. Van, ahol esküvői kápolnákat neveztek el róluk, de számtalanszor jelenik meg alakjuk az esküvői dekorációkban is. Régebben a menyasszony és a vőlegény galambot ajándékozott egymásnak, egységük fogadalmaként. A szárnyra kapó hófehér galambok látványának és szimbolikus jelentésének szépsége varázslatos hangulatba burkolhatja a nagy napot. Az esküvőn felröppenő galambok a tisztaság és a monogám kapcsolat tökéletes nagykövetei. Ahogy a hófehér madarak elérik az eget szárnyaikon az ifjú pár álmaival és reményeivel – felejthetetlen, mágikus pillanatai minden esküvőnek.

 

 

kezben_vagott_netrol.jpg

   Az esküvő egy új élet kezdetének kifejezése, a szerelmünk iránti elkötelezettségünk kimondásának ünnepi pillanata. A hagyományok szerint a galambok röptetésével még hangsúlyosabbá tehetjük az elkötelezettségünk kifejezését: ahogyan a galambpár elindul útjára, úgy indulunk mi is a most már közös utunkra.

 

Hogyan bánj a galamboddal?

 

   Bár számos esküvő részvevői a hófehér galambok, őket igazából senki nem kérdezte meg arról, szeretnének-e ott lenni. Fogalmazhatunk úgy is, szívességet tesznek nekünk jelenlétükkel, ezért kijár nekik, hogy körültekintéssel, vigyázva röptessük őket. Mivel nem minden galamb alkalmas a röptetésre, ne kísérletezzünk házi megoldásokkal, mindenképpen forduljunk az ezzel foglalkozó szakemberekhez, akik a megfelelő tanácsokkal is ellátnak bennünket. Az általuk szállított galambok esetében biztosak lehetünk abban, hogy olyan példányokat kapunk, amelyek hozzászoktak az emberi közelséghez, és ahhoz, hogy kézbe veszik őket, sokkal inkább, mint mi, akik akkor csináljuk először, és talán ijedtebbek vagyunk náluk is.

 rop_vagott.jpg

Amire ne felejtsünk el figyelni:

 

   Körültekintően válasszuk meg a céget, amelytől a   galambokat megrendeljük, ha lehet, nézzünk utána, milyen    körülmények közül jönnek a kis fehér madaraink, és   tisztázzuk azt is, rendelkeznek-e a szükséges oltásokkal.

 

   Beszéljük meg, hogy jön-e a galambokkal hozzáértő segítő    személy, vagy nekünk kell törődni velük az átvételtől az    elengedésig.

 

   Ha a mi gondjainkra vannak bízva a madarak, érdeklődjük meg előre, mi a teendő akkor, ha az időjárás annyira elromlik – felerősödik a szél, vagy elered az eső –, hogy a galambokat nem lehet röptetni.

 

   Ha nem helyi céget bízunk meg, tisztázzuk, hogy mekkora az a távolság, amelyet a galambok biztonsággal megtesznek az esküvő helyszíne és a lakóhelyük között.

 

   Érdeklődjük meg, hogy a madarak dekorálhatók-e az esküvő jellegének megfelelően, és ha igen, milyen mértékben. Lehet, hogy a bokáján kis csokrétát viselő galamb nagyon bájos, de nem lesz túl elegáns, ha szárnyra kapás helyett a földre pottyan a plusztehertől.

 

   Amikor az esküvőnkre röptetést tervezünk, vegyük figyelembe azt is, hogy a galambok még napnyugta előtt szeretnek hazatérni, ezért a biztonságuk érdekében a naplementében vagy este tartott esküvőn mondjunk le a jelenlétükről.

 

   És végül: a galambok tudnak repülni. Jobban, mint a rizsszemek vagy a csokrok, így nem szükséges dobni őket. Ha a kézből elengedést választjuk, csak nyissuk szét a tenyerünket, higgyük el, ők hamarosan tudni fogják, mit kell tenniük…


Szerző: Semei

Hirdetőink ebben a kategóriában:
Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. - Hotel Nonius

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: